Bestuur

Bestuur
Bestuur

Informatie

Visie Scouting Stratum

“Wij willen een springlevend Scouting Stratum zijn. Wij bieden een uitdagend spelaanbod, waardoor de jeugdleden zich met plezier kunnen ontwikkelen in de frisse buitenlucht. Dat doen we met respect en waardering voor elkaar, maar ook voor de wereld om ons heen. Er heerst een goede sfeer en daarom voelen mensen zich bij ons thuis.”

Wat is het groepsbestuur?

Het groepsbestuur is het besturend orgaan van de groep en draagt er zorg voor dat alles binnen de vereniging zo soepel mogelijk verloopt. Het groepsbestuur vertegenwoordigt de groep naar buiten, zoals naar de regio Scouting Eindhoven, maar bijvoorbeeld ook naar de pers. Over het algemeen worden de besluiten binnen de groep genomen door het groepsbestuur en de groepsraad (voor een groot deel de leiding van de groep). Het groepsbestuur ziet er op toe dat de genomen besluiten ook worden uitgevoerd. Het groepsbestuur en dus de groepsbestuursleden worden in functie gekozen door de groepsraad. Groepsbestuursleden zijn drie jaar in functie. Een bestuurslid mag maximaal 3 termijnen vervullen met een totaal van 9 jaar.

Het bestuur

 • Voorzitter
  Voorzitter
  Ad van Best
  Vanaf het moment dat de drie toenmalige zelfstandige scoutinggroepen fuseerden in 1996 ben ik betrokken bij Scouting Stratum. En daarmee intensief betrokken bij de realisatie van de blokhut, archivering, geluidswal en eigen terrein als het leggen van een gezonde financiële basis. Een groep die hart heeft voor elkaar en daarin nog steeds groeiende is.
 • Secretaris
  Secretaris
  Niels Klevant Groen
 • Penningmeester
  Penningmeester
  Stef Tiersma
 • Groepsbegeleider
  Groepsbegeleider
  Mark Timmermans
 • Activiteitencoordinator
  Activiteitencoordinator
  Rob Jordans
  Mijn naam is Rob Jordans en sinds 2010 ben ik actief betrokken bij Scouting Stratum. Ik ben toen begonnen als staflid van de Verkenners Vlammende Vonk. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Door de jaren heen ben ik me bij steeds meer activiteiten gaan betrekken, hierdoor ben ik sinds oktober 2013 activiteiten coördinator van de groep geworden.
 • Gebouwbeheerder
  Gebouwbeheerder
  Ruud Tiersma
 • Materiaalbeheerder
  Materiaalbeheerder
  Michael van Lieshout
  Ik ben Michael van Lieshout. Sinds 2013 lid van deze groep als stamlid en als vrijwilliger. Ik ben bezig geweest als blokhutbeheerder (met o.a. veiligheid) en lid geweest van de materiaalcommissie. Nu ben ik als bestuurslid verantwoordelijk voor het materiaal, samen met 4 anderen vormen wij de materiaalcommissie. Als je vragen hebt over materiaal of ergens anders over loop een binnen of klamp me aan.