Verkenners Vlammende Vonk

De speltak

GroepsfotoGroepsfoto

Wij als staf van de Verkenners Vlammende Vonk (VVV) vinden het leuk om de kinderen op zaterdagmiddag een leuk, leerzaam en uitdagend programma te bieden. Ieder jaar hebben we een aantal leerdoelen (insigneprogramma’s) voor de kinderen. Door middel van leerzame instructieprogramma’s, het zelf laten nadenken over het desbetreffend onderwerp en uitdagende spellen waar de betreffende onderwerpen aan bod komen kunnen de kinderen het insigne halen. Een aantal insigneprogramma’s zijn: Sport en Spel, Houtbewerking en stoken, kampeertechnieken en pionieren, enz. De leerdoelen zorgen ervoor dat de verkenners aan het eind van het seizoen op zomerkamp kunnen en hun eigen kamp kunnen opbouwen.

Buiten de leerdoelen vinden wij het heel belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben en zijn er ook regelmatig programma’s die niets met de insignes te maken hebben. Voorbeelden van dat soort programma’s zijn stadsspellen, wijkspellen of een bosspel.

Stafleden

Het stafteam

• Teamleider Verkenners Vlammende Vonk
    Jasper
    Jelle
    Rixt
    Lieke
    Mijn naam is Lieke, en ik ben sinds 2002 lid van Scouting Stratum. Na 6 jaar welpenleiding ben ik in 2016 verkennerstaf geworden. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek, en doe ik aan crossfit en snowboarden. Ik heb de studie 'Communicatie IEMES' afgerond en ben nu werkzaam bij de leukste muziekschool van Eindhoven.
    Jules
    Sigi
  • Jasper Leenders
    Teamleider Verkenners Vlammende Vonk